SLUTT FOR ALOHA HEMP OG MOKAii

April 28, 2011

SLUTT FOR ALOHA HEMP OG MOKAii

Eventyret som startet under en palme på Hawaii for akkurat 10 år siden er nå i ferd med å rundes av.  Aloha Hemp-smykkene som straks ble bejublet blant surfere, skatere og ski- og snowboardkjørere, både her hjemme og ute, tok oss på en uforglemmelig reise. Merkevaren Aloha Hemp ble til MOKAii og vi kunne tilby en full kleskolleksjon med økologisk fokus til målgruppen vi selv er en del av.  Sammen har vi ”Aloha Hemp jentene” alltid levd og åndet for naturen,  de opplevelsene den gir oss og felleskapet i miljøet. Vi har kombinert karriere og fritid i en spennende og utfordrende jobb .

De seneste årene har hatt mye av det siste. Det koster å vokse, men pilene pekte i riktig retning og ting så lenge lyst ut. Vekstkurven var bratt, men som gründerbedrift fantes det også noen feller å tråkke i. Det stod tydelig  under finanskrisen at fokus måtte ligge på organisasjonsstruktur og kapitalforhøyelse. Med ny investor på banen i fjor, og mange nye kunder hadde vi grunn til å være optimistiske.

Trass i en stadig positiv utvikling i bedriften isolert, har ytre faktorer rammet oss hardt det seneste årene. Core markedet er i fritt fall, utestående penger forsvinner med andres konkurs, forhåndsbestilte varer kan ikke leveres og produksjonsprisene er stigende.  Ettervirkningene av en internasjonal finanskrise har ført til et større varelager enn planlagt og dermed dårlig likviditet. Dette gjør det dessverre vanskelig for oss å drive videre.

Nå er det viktig for oss å avvikle på en fornuftig måte, både for vår og samarbeidspartneres del. Det blir derfor lagertømming og sterkt rabatterte varer i Oslo til og med mai måned, og ut sommeren i Stryn.

Vi i Aloha Hemp takker alle som har bidratt til begivenhetsrike år. Det har vært en ti år lang reise i opplevelser og utfordringer verden rundt, og dette er et vemodig farvel. Vi sitter imidlertid igjen med to godt innarbeidede merkevarer, og ingen vet hva framtiden bringer!

-Aloha Hemp jentene-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: